Ik help jou, als ondernemer, grip te krijgen op jouw organisatie door het toepassen van focusstrategieën waardoor je meer geld verdient en met plezier kan ondernemen

Focus geeft je richting en financiële rust

Samenwerken met ondernemers

ik help ondernemers en bedrijven om hun groei belemmeringen inzichtelijk te krijgen en ik werk samen naar doelgerichte oplossingen middels een persoonlijke aanpak.

Naast mijn ervaring als trainer en business coach beschik ik over meer dan 20 jaar ervaring als manager op zowel strategisch als operationeel niveau.

Ik heb mijn expertise verkregen doordat ik internationaal heb  gewerkt aan het op – en uitbouwen van ondernemingen.

Doordat ik veel samenwerk met ondernemers weet ik waar groeiende ondernemingen tegen aan lopen en wat de belemmeringen zijn die groeien in de weg staan.

Dit is waar ik voor sta

Door het samenwerken met ondernemers bereik je meer

Het bouwen aan ondernemingen is mijn passie evenals het delen van mijn kennis met andere ondernemers.

Het bijdragen aan ontwikkelingen bij zowel de ondernemers als hun business geeft mij energie. In elk probleem schuilt een oplossing en dat is precies wat mij drijft

Ik help jou graag met het boven water krijgen van de belemmeringen die de ongecontroleerde groei van jou en/of jouw onderneming in de weg staan. En werk vervolgens graag met je samen naar doelgerichte oplossingen middels een persoonlijke aanpak.

 • In een 1 op 1 training bekijken we samen waar de onderneming nu staat.
 • Waar jij met jouw onderneming naar toe wilt, zodat je  vooruit gaat en resultaten boekt.

Het nemen van deze stappen kost weliswaar tijd, maar aan de andere kant levert het je rust in je hoofd op. Krijg je energie en heb je een heldere blik op de toekomst.

Dit is wat ik voor je kan betekenen

Allereerst gaan we:

 • De belemmeringen die de groei van jouw onderneming in de weg staan in kaart brengen en de juiste oplossing voor vinden.
 • Focussen op je visie en je persoonlijke uitdagingen
 • Onderzoeken wie je klanten zijn en/of dat de klanten zijn die je wilt
 • Kijken naar je verdienmodel, kosten en resultaat
 • Jouw producten en/of diensten onder de loep nemen

De volgende stap is een 1 op 1 training.

In deze training gaan we aan de gang met het:

 • Omzetten van ideeën en wensen naar concrete doelstellingen
 • Vertalen van de doelstelling naar concrete acties
 • Verbeteren van je processen
 • Verlagen van je kosten
 • Vergroten van de toegevoegde waarde die je levert voor jouw klanten
 • Praktisch uitwerken en implementeren van mogelijkheden in de markt voor jouw product en/of diensten.

Nb: De training is volledig gericht op jouw situatie en het aantal sessies wordt in onderling overleg afgestemd op jouw behoeftes.

Dan is dit het resultaat

Het resultaat is dat je doelgericht aan de gang gaat met je onderneming.
Van lastige problemen naar pragmatische oplossingen.

Met een frisse blik en de juiste focus maak je grote stappen in de goede richting naar succes.

 • Hierdoor behaal je meer winst en houd je meer tijd over voor andere leuke dingen.
 • Het vermindert je  stress.  
 • Je boekt successen
 • Haalt plezier uit het ondernemen

Dit wat klanten over mij zeggen

Veel personen hebben een visie.

De personen die een gericht actie plan creëren, actie ondernemen en sterke beweeg redenen hebben om die visie werkelijkheid te laten worden zullen slagen. Niet alleen dromen/ praten. Een concreet actie plan is wat de meeste mensen missen.

John is de persoon die je oprecht, met al zijn aandacht en kennis, de juiste weg laat zien. Heel doordacht, volledig gericht op jouw situatie. Heldere oplossingen en actiepunten met de juiste focus. Niet alleen puur gericht op business. Maar ook op jouw persoonlijk als ondernemer. Redenen komen eerst, resultaat volgt daarna.

Het is heerlijk om gas bij te geven in de 6de versnelling en weer (comfortabel) terug te zakken naar de 3de versnelling. Alleen zo komt mijn visie niet tot leven, en wordt de standaard weer als vanouds.. subtiele gedragsverandering en nieuwe gewoontes zijn hierbij de oplossing.

Ik heb mijn eigen beweegredenen en visie met zelf gestelde doelen die ik ongetwijfeld ga behalen. Dankzij John, doe ik dat met de juiste stappen en een geweldige versnelling de juiste richting op!

Niek van de ZandeEigenaar: Vlotr mediaVlotr media

John is eerlijk, recht voor z’n raap en geeft je als ondernemer of DGA inzichten waar je echt iets aan hebt, zonder zweverig gedoe, strak en helder. Hij vertelt je niet wat je wel of niet moet doen maar neemt je aan de hand en doet het voor.

John vertaald complexe situaties naar pragmatische oplossingen door het toepassen van de FDA-methode (focus-doelen-acties) en houd je zodoende een spiegel voor. Op die manier helpt hij jou met het succesvol doorgroeien van jouw bedrijf.

Eric van der VeldenEigenaar: De Film MakelaarEric van der Velde Linkedin

Vanmorgen heb ik een gesprek gehad met John Beringen, Organisatieadviseur voor Ondernemers en bedrijven Met zijn bedrijf succesvol doorgroeien heeft hij al vele ondernemers geholpen met het behalen van meer rendement uit hun onderneming.

Ik wilde daar meer van weten dus ben het gesprek aangegaan. Na 5 minuten werd mij al zeer duidelijk dat deze man veel ervaring en kennis op het gebied van organisaties. Geen onzin en bullshit verhalen gewoon precies hoe het zit en hij wist ook feilloos de vinger op de zere plek te leggen over waar ondernemingen tegenaan lopen, maar ook hoe je de problemen op kunt lossen.

Kortom niet zomaar iemand, geen bla bla, maar oplossingen.

Als je echt stappen wilt gaan maken met je onderneming zou ik zeker contact met hem opnemen. John Beringen

Jaap SlooffRelatiebeheer met PassieJaap Slooff

Met echte interesse in jouw verbeter-pad, stelt John recht-door-zee vragen die je tot nadenken zetten. Met deze vragen, en zijn kennis, ervaring en handzame tools, geeft hij inzicht in je belemmeringen, concrete tools om je focus te verbeteren en weet jij wat jij kunt doen om echt vooruit te komen.

Niki BuurlageVerbeteren | Excelleren | Creatieve oplossingen | CoachingNikki Buurlage Linkedin

In een kort gesprekje wat ik had met John, tijdens een pauze van een bijeenkomst, wist ik dat hij de persoon was waar ik op zou kunnen bouwen.

In het korte gesprekje wist hij de juiste vragen te stellen en door mijn antwoorden wist hij bloot te leggen waar het probleem zat. Zijn visitekaartje lag vervolgens 2 maanden op mijn bureau naar me te staren om dat ik mezelf bezwaren had opgelegd zoals, “ik heb er geen geld voor”, ik moet dit toch zelf kunnen ik ben immers de eigenaar”, Ik heb er geen tijd voor etc etc.

Toch maar eens afgesproken voor koffie en ook toen hoorde ik weer waar het fout gaat, ik ben daar zelf de grootste factor in! Alleen een goede business coach is in staat dat snel te doorzien en je daar met respect en support in bij te sturen.

Ik ken de one-liners wel hoor. “Samen kom je verder” en “you can’t solve the problem with the same mind that created it” maar ik begrijp pas wat de inhoud van deze one-liners zijn door ze te leven.

Samen met John hebben we grote veranderingen aangebracht in het bedrijf, doodeng en heel erg nodig om het bedrijf weer gezond te krijgen. Niet alleen financieel gezond, maar met de juiste mensen erbij en een team wat steun geeft.

Ik kan nu zeggen dat je niet moet kijken naar wat iets kost, maar kijk naar welk verlies het geeft als je de stap niet neemt. Doe dat wel met iemand van verstand van zaken, anders ga je nog de verkeerde kant op.

John is een rots in onze branding, ik hou me vast aan hem. IK nu eenmaal goed in mijn vak, van het aansturen van een bedrijf had ik geen kaas gegeten, maar langzaam aan begint dat nu ook te komen. Dank dank dank John, voor de immense support die je geeft!

Francine van BroekhovenVice President at International Association of Medical Thermographers DGA de Groene Zuster BVDe Groene zuster

Als ik heel eerlijk ben, wist ik nooit zo zeker wat ik van businesscoaches vond. Een beetje teveel ‘bla’ en loze beloftes als je het mij vroeg. Zonder enige moeite in no-time het bedrag verdienen wat je wilt, zonder je kont van de bank te verplaatsen. Daar geloof ik geen reet van. En het is ook niet mijn mentaliteit. Ik hou van aanpakken, hard werken en alles doen wat ik kan om mijn klanten te helpen. Maar daarvoor heb ik tegenwoordig ook mijn team nodig. Als voormalig freelance tekstschrijver heb ik nu 5 mensen voor mijn tekstbureau werken. Dat is binnen een paar maanden explosief gegroeid. Hand in hand met de nieuwe taken, rollen en problemen die op me afkomen. Hoe leuk ook, lastig is dat ge-onderneem soms wel.

Toen leerde ik via LinkedIn John kennen en ik las zijn ideeën over de impact en het gevolg van succesvol doorgroeien. Auw! Legde hij even de vinger op de zere plek. Na een paar berichten over en weer bood John aan om langs te komen voor een gratis adviesgesprek. Hij heeft eerst mijn team tekstschrijvers ontmoet en daarna hebben we samen nog ruim een uur gezeten. Hij liet me een aantal oefeningen doen die me lieten zien dat ik op bepaalde vlakken al goed bezig ben, maar dat ik meer focus nodig heb en dat ik nog veel kan leren over succesvol ondernemen en leiding geven aan een bedrijf.

Na de eerste sessie wist ik zeker dat ik met John wil samenwerken. Hij heeft een overzicht waarvoor ik een buiging maak en hij is lekker praktisch ingesteld. Niet alleen denken, vooral ook doen. Dat gezegd hebbende… ik ga maar eens aan het ‘huiswerk’ dat ik heb meegekregen. Want over 2 weken belt hij me hoe het ervoor staat. En ik vrees dat ik na zijn tips niet meer wegkom met ‘druk druk druk’.

Marlene RoosemanTekstschrijver & eigenaar BureauTekstBureau-tekst
Succesvol Doorgroeien Logo

Ben je benieuwd hoe onze diensten aansluiten op jouw situatie?