Ondernemers zijn doeners

 

Meer omzet alleen levert je niks op, is geen doel op zich. Meer is alleen goed als je ook meer werkplezier en vrije tijd ervaart. Dat is niet vanzelfsprekend voor ondernemers.

Ondernemers zijn doeners. Loslaten is een grote stap. Bouwen aan een team waarop je blind kunt vertrouwen ook. En dat gaat je wel vrijheid opleveren. Zodat je weer je passie terugvindt. Waarom je ooit met je onderneming gestart bent.

 

Durf jij te investeren in je dromen en je doelen?

 

Heb jij duidelijk wat jouw energielek is?

Ondernemers zijn doeners

In een werkweek voer je als ondernemer talloze taken uit. En als je bedrijf groeit, lijkt het wel alsof jouw taken verdubbelen.

 

Sta je wel eens stil of alleen jij deze taken kan uitvoeren. Of dat je dit ook aan je team kunt delegeren? Een goed team is de basis voor groei. Sterker, ze zorgen mede voor groei.

 

Wat is een goed team? En hoe werken ze samen? Hoe behalen ze (nog) meer resultaat? En hoe kun jij als ondernemer afstand nemen en toch controle houden?

 

Doorgroeien kan iedereen.

Succesvol doorgroeien is een ander verhaal.

 

Bedrijfsgroei komt met groeipijnen. Aan jou als ondernemer hoe je gaat groeien. Ontspannen of met samengeknepen billen.

Je wilt controle houden en kunt tegelijkertijd niet alles zelf meer. Wat kies je?

 

Nog harder werken? Stress? Hoe je als ondernemer in je bedrijf staat, is niet alleen belangrijk voor die ondernemer en zijn gezondheid. Ook heeft het zijn weerslag op de medewerkers.

 

Je wilt het graag goed doen. Wat is dé manier? Bel me even en dan zet ik binnen een uur alle pijnpunten op een rij binnen de onderneming. Kun je daarna verder met doelen stellen om die groei te behalen.

 

Lees 50 tips hoe je als MKB ondernemer succesvol kunt doorgroeien via: https://www.succesvoldoorgroeien.nl/optin/

Je ontvangt per mail alle tips in een handig overzicht. Kostenloos. Geheel vrijblijvend.

 

Als je als ondernemer in de managerrol stapt.

Groeien betekent automatisch dat jij je aandacht moet verdelen over meerdere en andere zaken. Dat vereist vaardigheden van je die je wellicht nog niet had ontdekt bij jezelf. Na alles zelf doen, komt dan het moment van delegeren.

 

Of je een team om je heen bouwt intern door medewerkers aan te nemen of professionals om je heen verzamelt die je helpen op fee-basis. Feit blijft dat je een andere rol krijgt.

 

Hoe pak je die rol op de juiste manier op? Belangrijk is om specialisten om je heen te hebben, die met praktische plannen aan de slag gaan om specifieke, vooraf te bepalen resultaten te behalen.

 

Meer resultaat met minder kosten

Ofwel het bedrijfsrendement verhogen. Dat willen we allemaal als ondernemer.

 

Wat blijkt? Vaak worden heel veel onnodige kosten gemaakt door bijvoorbeeld slechte, interne communicatie, onduidelijke afspraken of onvoldoende ervaring van medewerkers.

 

Een eerste stap is dan om de huidige bedrijfskosten in kaart te brengen. Wat geef je werkelijk uit en waarvoor? Maak jouw geldstromen inzichtelijk.

 

Meer tips om kosten te verminderen