Groeipijn en ondernemen

Ondernemen met groeipijn?

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

 

 

Een inkoppertje. En tegelijkertijd vinden ondernemers vaak het wiel opnieuw uit. Door drukte en het zelf-doen-mechanisme dat ondernemers als 6ezintuig hebben ontwikkeld.

 

Niet altijd efficiënt. Trek je stoute schoenen aan en klop met jouw vragen bij een succesvolle ondernemer of business coach aan. Ze zijn vaak graag bereid om jou verder te helpen en tips te delen. Hierdoor maak je sneller stappen om succesvol door te groeien.

 

En daarbij kun je jouw kennis ook weer terug geven, want kennis delen is altijd waardevol. Voor klanten, voor jouw medewerkers en ook voor andere ondernemers. Ondernemers die op het juiste moment voor elkaar klaar staan, steunen elkaar vaak een carrière lang.

 

Is dit herkenbaar?

Groeipijn

Groeipijn voelt onprettig en eist al je aandacht op. Ondernemingen die groeien ervaren allerlei groeipijnen. Een ervan is cashflow. Als jouw onderneming groeit, heb je veel voorgefinancieringen, waardoor er veel geld uit staat binnen een bedrijf. Dat geld heb je niet tot je beschikking om eventuele tegenvallers op te vangen.

 

Een tip: zorg ervoor dat je debiteurenbeheer op orde is. Op orde betekent dat facturen op tijd de deur uitgaan en ook binnen een relevante betalingstermijn voldaan zijn. Te vaak zijn openstaande bedragen de bottleneck voor de cashflow.

 

Dit is een van de tips uit mijn gratis ebook om meer rendement uit je business te halen. Meld je even aan via LINK en je ontvangt alle 50 tips. Kostenloos.

Veel ondernemers ervaren groei van hun bedrijf als een draaikolk. Eenmaal in de draaikolk leef je van dag naar dag en van taak naar taak. Het lijkt wel of het nooit ophoudt.

Niet echt relaxed. Groeipijnen noem ik ze ook wel. Er is een manier om jezelf en je bedrijf weer uit die draaikolk te krijgen. Met focus, doelen en acties. Praktische, uitvoerbare oplossingen die de problematiek binnen jouw onderneming snel laten verdwijnen. Dat je weer leiding krijgt over je bedrijf.