focus

Ondernemen met focus?

 

“Als je weet waar je heen wilt, kom je sneller daar waar je wilt zijn”

Een doel bepalen in de toekomst, juist ook in je onderneming. Vanuit een doel reken je terug naar het nu. Welke stap moet ik zetten om uiteindelijk dat doel te behalen?

Dat is focus.

 

Nadenken over wat je wilt bereiken. Hoe dat er dan uitziet.

Wist je al dat visualiseren en dromen je hersenen traint in waar jij op wilt focussen?

Als je onderbewustzijn weet wat jij wilt bereiken, is er focus en ga je sneller.

 

Een helder beeld zorgt dus voor focus. Pas jij wel eens visualisatie toe om te kunnen jouw doel te bereiken?

 

Focus: Follow One Course Until Success

 

Met een goede focus werk je naar een doel toe. In een meerjarenplan zet je je missie, visie en ook wanneer je wat bereikt wil hebben. Met cijfers erbij. Dat maakt het zo concreet.

 

Met concrete doelen kun je beter bepalen welke stappen je gaat zetten om jouw doel te bereiken. Wat moet klaar zijn? Over twee jaar, over zes maanden en ook komende week of vandaag.

 

Full focus aan het werk. Op het pad naar succes. En nee, dat loopt niet in een rechte lijn omhoog. Zit je net in een dip en wil je weer met focus naar succes toewerken? Bel me gerust even.

 

Uitstellen  word vaak afstellen

Als je op kantoor komt, volg je dan je agenda?

 

Zomaar een vraag en best een belangrijke. Check jij regelmatig of alle afspraken en to do’s die je ziet staan, ook daadwerkelijk bijdragen aan jouw doel?

 

In het hectische bestaan als ondernemer is geen dag hetzelfde. Alles en iedereen vraagt aandacht. Niet alle zaken zijn ook voor jou belangrijk. Jij bent in the lead waar je tijd en energie in stopt. Alles wat bijdraagt aan jouw doel. Toch?

 

Ondernemers werken hard, willen actie en rennen vaak. Is het wel de goede kant op? Ren niet als een kip zonder kop rond, focus op wat je ècht wilt bereiken. Zo houd je tijd over voor zaken die je plezier geven.

 

Als weken omvliegen, je altijd tijd tekort komt, check dan hoe jouw tijd is ingedeeld.

Wat je aandacht geeft, groeit. Ben jij gefocust op je doel? Of heb je je laten afleiden door allerlei andere zaken?

 

Rendement behalen zit zeker ook in tijd. Tijd is kostbaar.

24 uur in een dag is zo om. Bedenk eerst wat je wilt doen en doe dat dan ook.

 

Bepaal komende week wat je bereikt wilt hebben en check eind van de week wat je hebt gedaan. Niet behaald? Herhaal dit nog een keer en schrijf elke dag op welke acties je doet.

 

Regelmatig deel ik tips die zorgen voor het vergroten van je rendement in je business. Tijd is daar één van. Mijn missie is om ondernemers te begeleiden in hun volgende stap als hun bedrijf al wat jaren loopt. Ondernemers die toe zijn aan een volgende stap en die stap niet kunnen maken, omdat ze last hebben van groeipijnen.

 

Succesvol doorgroeien is: meer bereiken, op een ontspannen manier en genieten van je succes.

 

Twee acties per dag

2 acties per dag

Twee acties per dag klinkt heel wat beter vol te houden dan een eindeloze takenlijst die elke dag weer aangevuld wordt.

 

Uitstellen…we hebben er allemaal wel mee te maken. En van uitstel komt afstel. Nu kan dat niet altijd in je business. Taken vooruitschuiven die we niet leuk vinden om te doen, worden er vaak niet leuker op als je ze uitstelt.

 

Sterker nog, het levert stress op en zelfs een lagere productiviteit. Zo wordt de tijdsdruk alleen maar hoger.

 

Dus bepaal twee acties per dag die je oplost. Maak ze klein en start met die actiepunten aan het begin van je dag. Dan ben je nog fris. En dat geeft je meteen een goed gevoel voor de rest van de dag.

 

In een jaar tijd kom je al snel tot meer dan 500 acties die je hebt opgelost. Zo groeit je business sneller.