Excuses

Wat is jouw excuus

Dagelijks zijn we 3% actief met ons bewuste brein, we bedenken zaken, maken de mooiste plannen, creëren ideeën. Maar hoeveel van deze plannen, zaken en ideeën realiseren we nu eigenlijk?

 

97% van alles wat we doen, wordt bepaald door het onbewuste brein. Het onbewuste brein is liever lui dan moe, of anders gezegd wil het liefst pijn vermijden en plezier beleven.

 

Nieuwe dingen uit proberen is voor het bewuste brein opwindend maar voor het onbewuste brein betekent dit dat deze aan het werk moet, en een stemmetje in je hoofd gaat je vertellen dat het misschien toch niet zo’n goed idee is. Of dat al zoveel mensen dit doen. Wie zit daar nu op te wachten, of dat je dat niet kan, enz enz.

Allemaal excuses om iets niet te doen of uit te stellen.

 

Herkenbaar?

 

Wij zijn allemaal gevormd door wat we hebben gezien, meegemaakt, hebben ervaren en de manier hoe we opgevoed zijn.

 

Bepaald dat dan hoeveel je bereikt of hoeveel succes je zal hebben met de dingen die je wilt doen? NEEN!

 

Het enige wat je hoeft te doen is te stoppen met jezelf belemmerende overtuigingen op te leggen. Is dat dan zo gemakkelijk? In sommige gevallen wel in andere gevallen niet, maar niet onmogelijk.

 

Hoeveel invloed heeft het verleden op je dagelijks handelen?

 

Quote:

In het denkproces wordt elke uitkomst van een gebeurtenis bepaald door de waarde die je hier zelf aan toe kent.

 

Als het dichtbij komt, raakt het je veel meer dan wanneer iets verder van je af ligt. Wanneer situaties herkenbaar zijn, vanuit een traumatisch verleden of een gebeurtenis, vertalen we dit direct naar onszelf.

 

Als we even terugkijken naar de quote en we ons realiseren dat we dus keuzes hebben hoe we naar situaties kijken en hoe we daar vervolgens naar kunnen handelen, betekent dit ook dat niets van tevoren is bepaald. Dat het niet logisch is dat jou dat overkomt doordat je iets hebt meegemaakt in het verleden.

 

Dan heb ik nog 2 vragen voor je

 

  1. Wat is jouw excuus om iets niet te doen, waar komt jouw uitstelgedrag vandaan?
  2. Laat jij je leiden door het verleden of bepaal jij zelf je toekomst?

 

 

Hoe fijn zou het zijn als je niet wordt gehinderd door belemmerende overtuigingen en je niet wordt gehinderd door gebeurtenissen uit het verleden?